Relatietherapie


Ooit waren jullie verliefd... Door oplopende ergernissen, ruis in de communicatie, verschil van mening over de opvoeding van de kinderen of andere gezinszaken, verbaal of fysiek grensoverschrijdend gedrag kan het gevoel ontstaan van er niet meer met zijn tweetjes uit kunnen komen. Elkaar niet meer kunnen vinden, niet meer in woorden en niet meer in intimiteit.

 

Uitgangspunt in mijn therapie is dat de communicatie weer op gang komt, leren naar elkaar te luisteren, de verlangens achter de verwijten te kunnen herkennen, niet meteen met de vingers naar elkaar wijzen en echt weer contact maken. Elkaar weer te vinden zoals ooit. 

 

Soms echter lukt dat niet en ook dan is het vervolgens erg belangrijk om met elkaar op een goede manier in gesprek te kunnen komen en blijven omdat er allerlei dingen geregeld moeten worden, zeker als er jonge(re) kinderen bij betrokken zijn. 


Hoe dan ook is het belangrijk om de relatie te herstellen en te leren op een effectieve en prettige manier met elkaar te communiceren. Te trachten de woorden te vinden voor het vertellen van jullie verhaal.