Nieuws


Op deze pagina vind je wetenswaardigheden op het gebied van nieuwe behandelmogelijkheden, vergoedingen door zorgverzekeraars, deskundigheidsbevordering en ander nieuws met betrekking tot psychische zorg en daaraan gerelateerde onderwerpen. 


 • NIEUW!! De virtuele gastric bypass of maagverkleining! Zonder risico of bijwerkingen een werkzaam hulpmiddel om slanker te worden en daarmee de negatieve effecten van teveel gewicht teniet te doen. 
 • Neem contact op voor informatie en/of vragen! 


 • Vanaf 1 januari 2017 ben ik lid geworden van de VIT, de Vereniging van Integraal Therapeuten. De reden daarvoor is dat de NGVH per die datum ophoudt te bestaan. Vergoedingen voor cliënten vanuit de aanvullende verzekeringen voor alternatieve zorg komen niet in gevaar. De VIT is een erkende beroepsvereniging door nagenoeg alle zorgverzekeraars. 

Prikkelbare Darm Syndroom Experts

 • Onlangs heeft Anne Cox, één van mijn collega's van de Samenwerkende PDS-therapeuten, meegewerkt aan een Internationaal online congres over het Prikkelbare Darm Syndroom. Experts van over de hele wereld delen hun kennis over onder andere het FODMAP dieet, SIBO, ademtesten en wetenschappelijke nieuwtjes. De presentaties zijn aan te schaffen via deze link: http://bit.ly/2fJM7pa en als je de kortingscode 17160K gebruikt krijg je alle presentaties voor maar € 65,--.


 • In het novembernummer (2016) van Plus Magazine staat een informatief, interessant én leuk artikel over de werkzaamheid van hypnotherapie bij het prikkelbaar darmsyndroom. Lees hier het artikel.
 • Het is vanaf nu mogelijk om 'blended' behandeld te worden, naast face to face contact is Cesuur verbonden met een E-health omgeving, waardoor cliënten tussen gesprekken door actief, flexibel én veilig kunnen werken aan hun herstel! Lees hier meer informatie. 
 • Patiënten, volwassenen én kinderen, met het prikkelbare darm syndroom (PDS/IBS)kunnen zich vanaf nu aanmelden voor de darm management therapie. Zie voor bijzonderheden de pagina's over het prikkelbare darmsyndroom voor volwassen en voor kinderen
 • Medische hypnotherapie is één van de behandelmogelijkheden in deze praktijk. Zie voor meer informatie de pagina hypnose en trance.
 • PLATO (Platform Opleiding, Onderwijs en Organisatie Universiteit Leiden) heeft de ECP-opleiding van de Nederlandse Academie voor Psychotherapie onderzocht. Hieruit blijkt dat deze opleiding in zeer hoge mate vergelijkbaar is met de GZ-opleiding. Voor meer informatie klik je hier. Om het volledige Plato-rapport te downloaden klik je op de button hieronder. 
Download
Platorapport_BovenofonderNAP.pdf
Adobe Acrobat document 161.5 KB

 • Vanaf heden biedt Cesuur hypnotherapeutische zwangerschapsbegeleiding aan. Tijdens deze begeleiding leer je jezelf aan te ontspannen , o.a. door het wegnemen van angst (bijvoorbeeld door het krijgen van antwoorden op vragen die je hebt of door therapie omdat eerdere gebeurtenissen je in de weg zitten), waardoor de geboorte van je kindje voorspoediger kan verlopen. Ook wordt het door middel van de ontspanning en het vertrouwen in je eigen lichaam het contact maken met je kindje vergemakkelijkt. Je partner wordt van harte uitgenodigd één of meer sessies mee te komen, zodat hij of zij jou zoveel mogelijk kan steunen tijdens het bevallen van jullie baby. Zie voor meer informatie de pagina hypnotherapie bij  zwangerschapsbegeleiding
 • Uit onderzoek blijkt dat, wanneer vrouwen in de overgang met hypnotherapie worden behandeld, opvliegers met 74% verminderen. Dit onderzoek is online gepubliceerd in 'Menopause', the journal of the North American Menopause Society. Zie hier het artikel.